Succesvol Telstar@Work wordt voortgezet

Succesvol Telstar@Work wordt voortgezet

Vrijdagavond was een geslaagde avond voor en bij Telstar. Niet alleen vanwege de 1-0 overwinning van de Witte Leeuwen op TOP Oss, maar ook vanwege de succesvol verlopen finaleronde van de Telstar Street League en de goed bezochte gelijktijdige bijeenkomst voor de sponsors en partners van de stichting Telstar Thuis in de Wijk.

Zie voor het verslag van de wedstrijd en de Street League onze andere berichten. Op de bijeenkomst van Telstar Thuis in de Wijk vertelde wethouder Marianne Steijn (Sociaal Domein) dat zij het programma Telstar@Work, dat IJmond Werkt! uitvoert in het stadion van Telstar, graag voor langere tijd wil voortzetten omdat daarmee zulke goede resultaten worden behaald. Het college van B&W stelt de gemeenteraad daarom voor om het programma structureel in de begroting op te nemen.

Telstar@Work begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk in de horeca, beveiliging, facilitaire dienstverlening of groenvoorziening. Van de 40 kandidaten die tot nu toe een traject hebben gevolgd, zijn er 33 met dank aan de jobcoach aan een betaalde baan gekomen. In veel gevallen was dit bij een bedrijf uit het netwerk van Telstar.