Field Lab Smart Maintenance Techport van start

Field Lab Smart Maintenance Techport van start
© RTV Seaport / Ron Pichel

Directievoorzitter Theo Henrar van Tata Steel Nederland heeft woensdagmiddag 26 september 2018 het schildje in ontvangst genomen dat hoort bij de oprichting van het Field Lab Smart Maintenance Techport. Dat gebeurde tijdens het drukbezochte Techport Netwerk Event. Field Lab is een nationale erkenning voor samenwerking op het gebied van innovatie.

Het Field Lab Smart Maintenance Techport richt zich op nieuwe onderhoudsmodellen waarin voorspellingen gedaan kunnen worden op fouten, afwijkingen en falen van lagers, rollen, pompen en motoren.

Data van de sensoren in fabrieksinstallaties wordt geanalyseerd en gekoppeld aan informatie over productie, planning en kwaliteit. Het uiteindelijke doel is om het onderhoud 100% voorspelbaar te maken en het productieproces zo in te richten dat ertegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijk energieverbruik zo veel als mogelijk wordt geproduceerd.