Telstar herpakt zich met zege op TOP Oss

Telstar heeft zichzelf vrijdagavond gerevancheerd van het bekerdebacle eerder deze week in Amsterdam. In het eigen Rabobank IJmond Stadion werd TOP Oss met 1-0 verslagen. De vastberadenheid en de werklust, die dinsdag tegen AFC nog ver te zoeken waren, lagen nu aan de basis van de zeer welkome overwinning.

Telstar startte met een flink gewijzigde basiself. Onder andere Dylan Mertens maakte zijn opwachting en die was in de eerste helft met een schot dicht bij een doelpunt, dat even later wel door Rodny Cabral werd gemaakt. Hij werd goed aangespeeld in het zestienmetergebied en schoot vrij voor de doelman beheerst binnen.

In de tweede helft ging TOP Oss op jacht naar de gelijkmaker, maar het stug verdedigen van Telstar voorkwam dat. In de tegenaanval was Japser van Heertum dichtbij de 2-0 toen hij net te kort kwam om een rebound binnen te schieten. In de slotfase kwamen de Witte Leeuwen goed weg toen Donny Van Iperen een inzet van de Brabanders van dichtbij kon blokkeren. Daarmee pakte Telstar de broodnodige winst en 3 punten.

(bron en foto www.sctelstar.nl)