Digitale hulp in bibliotheek Velsen

Digitale hulp in bibliotheek Velsen
Foto: Bibliotheek Velsen

De online wereld wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven en organisaties bieden hun diensten digitaal aan. Zo ook Bibliotheek Velsen. Klanten kunnen hun boeken verlengen via de website of de app en via de online bibliotheek kunnen e-books worden geleend of een gratis online cursus worden gevolgd. Om klanten bij deze diensten te ondersteunen introduceert de bibliotheek het gratis inloopspreekuur Digitale Bibliotheek. Vanaf maandag 24 september van 14.00 uur tot 15.00 uur kunnen klanten al hun vragen stellen over de digitale dienstverlening van de bibliotheek. Ook de overheid werkt steeds meer digitaal. Dit kan ingewikkeld zijn. Bibliotheek Velsen biedt de gratis cursus Werken met de e-overheid aan voor inwoners van Velsen die moeite hebben met het vinden van hun weg binnen de digitale overheid. In vier lessen leren deelnemers een DigiD aan te maken, een afspraak online te maken bij de gemeente en een WW- of AOW-uitkering aan te vragen. Inwoners die nog helemaal geen ervaring hebben met de computer en internet kunnen deelnemen aan de gratis cursus Klik & Tik, waar ze de eerste basisvaardigheden van de computer onder de knie kunnen krijgen.

%d bloggers liken dit: