Afval in het Pieter Vermeulen Museum

Afval in het Pieter Vermeulen Museum
Foto: Pieter Vermeulen Museum

Vanaf 23 september is in het Pieter Vermeulen Museum een originele tentoonstelling voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden te bezoeken: ‘De Afvalexperience’! In deze expositie gaat het niet om kijken, zoals vaak het geval is bij tentoonstellingen, maar om doen. Je maakt kennis met Samoerai-krijgers Shiro & Sakuma die schrikken van al het zwerfafval dat ze om zich heen vinden en ze willen daar iets aan doen: ze smelten hun zwaarden om tot afvalgrijpers. Dan ontdekken ze in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen van alles over afval. Iedereen die de tentoonstelling bezoekt, kan dezelfde training als deze jonge helden volgen. Je leert dan dat afval opruimen en scheiden niet stom is maar juist stoer! Uiteraard zijn er bij deze tentoonstelling weer allerlei extra’s ontwikkeld die een bezoek nog leuker maken zoals een poppenkastvoorstelling en leuke workshops. Zie voor meer informatie de website van het PVM.