Telstar redt het niet tegen FC Twente

Telstar redt het niet tegen FC Twente
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De wedstrijd duurde eigenlijk een kwartier te lang. Met twee doelpunten in de 77e en 91e minuut wonnen de bezoekers uit het oosten alsnog met 1-3. En dat terwijl Telstar zo fantastisch begon en FC Twente via Shaquill Sno al in de 5e minuut op achterstand zette.

Vier minuten later was het dankzij Twentenaar Tom Boere alweer gelijk. Daarna ontspon zich in het vrijwel uitverkochte en sfeervolle Rabobank IJmond stadion een open en soms wat nerveuze wedstrijd, waarbij harde wind en felle regenbuien de omstandigheden er niet beter op maakten.

De bescheiden club Telstar hield de grote reus FC Twente lang op een gelijke stand. Sterker nog: de Witte Leeuwen hadden halverwege de eerste helft weer op voorsprong moeten komen, maar Lescano schoot de bal na een prachtige aanval tegen de lat.

Aan de andere kant werd een schot van Boere door een knappe redding van Telstar-keeper Jeroen Houwen ook tegen de lat gewerkt. En in 30e minuut kreeg de thuisploeg een domper te verwerken met het uitvallen van de sterk spelende El Idrissi. Hij werd vervangen door IJmuidenaar Melle Springer, die dat overigens niet onverdienstelijk deed.

In de tweede helft werden de Tukkers, vorig jaar nog uitkomend in de eredivisie, gaandeweg sterker. En hoewel Telstar op zoek bleef naar het winnende doelpunt, vielen er dus twee aan de andere kant.

%d bloggers liken dit: