The Shepherds special op RTV Seaport

The Shepherds special op RTV Seaport
© RTV Seaport / PR

Vandaag, dinsdag wordt afscheid genomen van Helen Shepherd. Zij overleed maandag 10 september, als laatste van de drie,  in haar woonplaats IJmuiden.

Helen vormde samen met haar broers Nico (contrabas) en Jan (gitarist) het trio The Shepherds. Hun bekendste nummer was het semi-religieuze lied Dank U, waarvan duizenden singles zijn verkocht. Helen vertolkte in 1966 het liedje Wereld tijdens de Nationale Finale van het Songfestival en werd derde.

Ook presenteerde zij jarenlang een radioprogramma bij RTV Seaport. Helen was regelmatig te gast bij het gecombineerde radio- en televisieprogramma ‘ZaterdagavondLIVE’ van Mark Moreels en John Luit en werd de Diva van de show.

Deze week zendt RTV Seaport een 60 minuten durende special uit van The Shepherds. In deze special uit 2003 vertelt Helen Shepherd over 40 jaar The Shepherds.

Aan de hand van veel muziek- en beeldmateriaal blikt ze terug op de successen  van het IJmuidense trio.