Telstar onderuit tegen koploper Cambuur

Telstar onderuit tegen koploper Cambuur
Foto 1963 Pictures / Pieter Hoogeveen

Telstar is er vrijdag niet in geslaagd om SC Cambuur, de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie, in eigen huis te verrassen. In Leeuwarden werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Lange tijd speelde de Witte Leeuwen prima mee en hadden zij de wedstrijd in handen. Voorin konden de spitsen Seager en Lescano en hun medespelers echter niet het verschil maken. In de tegenstoot sloeg Cambuur twee keer toe. In de slotminuten incasseerde Jasper van Heertum nog een tweede gele kaart toen hij zijn tegenstander onderuit trok, waardoor de scheidsrechter geen andere keuze had dan hem van het veld te sturen.

Komende vrijdag kan Telstar in eigen huis revanche nemen als FC Twente naar het Rabobank IJmond stadion in Velsen-Zuid komt. Op papier een echte kraker, waarvoor het stadion naar verwachting vol zal volstromen.

Zie voor een uitgebreider wedstrijdverslag www.sctelstar.nl