Italiaans nazomeren in Santpoort-Noord

Italiaans nazomeren in Santpoort-Noord

Deze week en komend weekend staat bij de Santpoortse ondernemers in het teken van lekker Italiaans nazomeren. De winkeliers zetten hun Italiaanse collecties op de voorgrond, zorgen voor een Italiaans thema, serveren Italiaanse hapjes of schenken een glaasje prosecco. Daarmee zorgen zij net als vorig jaar voor een echt Italiaans sfeertje.

De hele straat is versierd met Italiaanse vlaggen en er klinkt sfeervolle muziek in de hele straat. Vrijdagavond 14 september worden er al heerlijke pizza’s gebakken op het horecaplein en op zaterdag 15 september is het ‘Mercato’, de marktdag. Op de Hagelingerweg en Broekbergerplein staan kramen met Italiaanse delicatessen, olijfolies, heerlijke broden, pasta’s, tapenades, kazen, Italiaanse serviezen en vakanties.

Op het plein in het midden van de Hoofdstraat komt een sfeervol horecaplein met Italiaanse foodtrucks, een pizzabakker en de lekkerste Italiaanse hapjes. De Italiaanse zanger Angelo Indaco zal de sfeer verhogen met zijn Italiaanse repertoire wat hij in de hele straat live te horen zal brengen. Ook zijn er selfie-points, zoals van de scheve toren van Pisa, de leukste selfie gedeeld op Facebook of Instagram wint een prijs. Er is een show van klassieke en nieuwe Fiats, Vespa’s en dan zijn er nog kookdemonstraties en barista’s; kortom teveel om op te noemen.