Video update: Pierloop groot succes

Video update: Pierloop groot succes

Zondagmorgen stond Velsen in het teken van de Pierloop. Na een afwezigheid van twee jaar viel om 10.45 uur precies het startschot van de 10 en 15 km. De Guppenloop (650 mtr) en de Jeugdloop (2,5 km) waren al eerder van start gegaan en de lopers van de 5 km gingen om 11.00 uur van start.

De afstanden en routes waren ten opzichte van eerdere edities aanzienlijk gewijzigd. De meeste lopers waren tevreden over de nieuwe route vooral omdat de 15 km de Zuidpier aantikte waaraan de Pierloop tenslotte zijn naam heeft te danken. En als vanouds ging de 10 en 15 kilometer door de Marconistraat waar de lopers werden onthaald met muziek en een spons met water. Dat werd gewaardeerd want de zon was inmiddels flink doorgebroken.

De winnaar van de 15 km wedstrijd bij de mannen werd Jay Sauer in een tijd van 00.54.41. Bij de dames finishte Fa Adda als eerste in 01.02.54. Miranda van Rijswijk uit Driehuis werd tweede in een tijd van 1.03.43.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde loop die zeker volgend jaar weer op evenementenkalender moet worden opgenomen.