Telstar wint ruim in Dordrecht

Telstar heeft vrijdag zeer goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-4 te winnen. Door deze ruime overwinning, de tweede op rij, gaan de Witte Leeuwen nu aan kop in de eerste periode.

Telstar kwam vroeg in de wedstrijd fortuinlijk op voorsprong doordat Dordrecht-verdediger Stankov een voorzet van Naja op fraaie wijze achter zijn eigen doelman kopte. Halverwege de eerste helft maakte de thuisploeg gelijk; Marko Maletic schoot een vrije trap laag achter Telstar-goalie Jeroen Houwen.

In de tweede helft startten de Velsenaren furieus. De Engelse spits Ryan Seager kreeg de bal in een voordeelsituatie voor de voeten en ging bekwaam om met de geboden kans. Hij liet de keeper in de verre hoek kansloos. Daarna drong FC Dordrecht aan, maar Telstar gaf verdedigend geen krimp en loerde op de counter. Dat pakte goed uit, Ryan Seager werd wederom weggestuurd en rondde oog in oog met de doelman prima af. Niet veel later bediende Najah, nadat hij eerst zelf op de keeper stuitte, op prachtige wijze de Argentijnse Italiaan Facundo Lescano. Die maakte zijn tweede treffer in dienst van Telstar. (Bron: www.sctelstar.nl)