Bouw carréwoningen De Binnenhaven officieel van start

Bouw carréwoningen De Binnenhaven officieel van start
Foto: Reinder Weidijk

Met een symbolische handeling is vrijdag de bouw van 50 carréwoningen in De Binnenhaven (voormalig terrein Zeeweg Ziekenhuis) van start gegaan. De animo was zo groot dat alle woningen inmiddels zijn verkocht.

De woningen worden gerealiseerd door Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings. Eerder heeft Synchroon in samenwerking met de gemeente Velsen een ander gedeelte van De Binnenhaven gerealiseerd, bestaande uit 122 eengezinswoningen en 68 appartementen.

Wethouder Floor Bal hield een korte toespraak op de plek waar de nieuwe woningen worden gebouwd. De symbolische handeling, het plaatsen van een funderingsdeel, werd verricht door een aantal toekomstige bewoners. Bron de Jutter/de Hofgeest