Zondag wordt de Pierloop weer gehouden

Zondag wordt de Pierloop weer gehouden
Foto: RTV Seaport /Ton van Steijn

Zondag 9 september is er weer een Pierloop. In 2016 en 2017 kon deze door diverse omstandigheden niet doorgaan, maar de afgelopen maanden hebben alle partijen de schouders er stevig onder gezet om deze editie van het loopfestijn mogelijk te maken. Van het begin af aan hebben de vrijwilligers van de organisatie een nagenoeg nieuwe Pierloop weten te creëren.

Er veel ruimte voor de jeugd. Allereerst kunnen de meest jeugdigen zich helemaal uitleven in de Guppenloop, een afstand van ca. 650 meter van het Velserhof naar Plein 1945, daarna kan de (basisschool) jeugd de onderlinge competitie aangaan over een afstand van 2,5 km. Daarna volgen voor de jongvolwassenen, volwassenen en veteranen de afstanden 5, 10 en 15 km. De start van de 2,5,  5, 10 en 15 km is  bij Sporthal IJmuiden Oost.

Op de langere afstanden zijn er diverse waterposten neergezet voor de lopers. Er nog mogelijkheid om ter plaatse in te schrijven. Hierbij kan contant of met pin worden betaald. Voor meer informatie, www.pierloop.nl