Nieuw kasteel voor Speeltuin Santpoort

Nieuw kasteel voor Speeltuin Santpoort
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Feest in Speeltuin Santpoort. Met veel toeters en bellen heeft het kinderparadijs afgelopen zaterdag zijn poorten weer geopend. De funband van Soli, loco-burgemeester Bram Diepstraten en een paar ridders kwamen er aan te pas om de nieuwe attracties officieel in gebruik te nemen.

Meest in het oog springend is het nieuwe omvangrijke klimtoestel, dat in de stijl van een kasteel is opgetrokken en dat daarom werd ingewijd door twee ridders van de nabij gelegen Ruïne van Brederode.

Al enkele weken leek deze nieuwe attractie klaar voor gebruik, maar de kinderen uit de buurt mochten er alleen naar kijken. Het speeltoestel was nog niet volledig goedgekeurd en daardoor afgezet met linten. Dat werd zaterdagmiddag fanatiek ingehaald door de vele klimmende en klauterende kinderen.