Buurtgezinnen zoeken Steungezinnen

Stichting Buurtgezinnen.nl is een nieuwe landelijke sociale organisatie die in opdracht van gemeenten een steungezin in de buurt zoekt. Deze steungezinnen helpen overbelaste gezinnen die hulp nodig hebben bij de opvoeding van de kinderen. Per oktober van dit jaar gaat Buurtgezinnen.nl in Velsen, Beverwijk en Heemskerk van start.

Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders, die graag een ander helpen. Die ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden.

Verder wordt nog naar twee lokale coördinatoren gezocht. Deze mensen gaan voor Velsen, Heemskerk en Beverwijk met deze uitdagende klus aan de slag. Meer informatie zoals aanmelding als steungezin of vraaggezin en over de vacatures van lokale coördinatoren is te vinden op www.buurtgezinnen.nl