Brownies&downies Haarlem ontvangt AED

Brownies&downies Haarlem ontvangt AED
Foto: Brownies&downieS Haarlem

Brownies&downieS Haarlem beschikt sinds deze week over een AED (automatische externe defibrillator). Na een oproep op social media twijfelde Bartho van der Meer, directeur AED-Nederland, geen moment en sponsorde de AED aan Brownies&downieS Haarlem.

 “Wij mogen heel veel gasten ontvangen in onze vestiging en hier zijn wij heel trots op. Wij willen onze gasten en medewerkers echter ook een veilige omgeving kunnen bieden. Helaas beschikken wij niet over de financiele middelen om een AED aan te schaffen. Wij zijn dus zeer blij met het met de sponsoring door AED-Nederland. Hiermee hebben wij de veiligheid voor onze gasten en bezoekers vergroot.” Aldus Sjoerd Dekker, mede-eigenaar van Brownies&downieS.                  Bartho van der Meer over de sponsoring: “Onlangs zagen wij via FaceBook een vraag voorbij komen van Brownies&downieS in Haarlem. Een vraag waarbij iedereen maatschappelijk betrokken zou moeten zijn, namelijk of iemand een AED wil sponsoren. Wij van AED-Nederland weten als geen ander hoe belangrijk het is om een AED te hebben in publieke ruimtes. Immers als je de AED kunt gebruiken binnen 4-6 minuten bij een plotselinge circulatie stilstand, wordt de overlevingskans met ruim 60% vergroot! De keus was dan ook niet moeilijk om de vraag te beantwoorden met een “Ja wij willen dat voor jullie doen”. Na een zeer leuke ontmoeting met Sjoerd en zijn collega’s bij Brownies&downieS in de Schagchelstraat 26 te Haarlem hebben wij deze dan ook geleverd en hopen eigenlijk dat hij nooit gebruikt wordt. Net als wij hebben ook zij Hart voor de zaak!”

Wat is Brownies&downieS in het algemeen? Brownies&downieS Haarlem is een bijzonder lunchcafé wat vanuit idealisme is opgericht in Veghel. De combinatie van kwalitatief goede gerechten en de unieke bediening van medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, zorgde voor een nieuw en uniek horeca concept in Nederland. Brownies&downieS heeft de missie om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te bieden op betaalde arbeid. Brownies&downieS Haarlem opende oktober 2016 in de Schagchelstraat 26 zijn deuren. Brownies&downieS Haarlem is opgericht voor IJmuidenaren, Inge Dekker, Mandy de Boer en Sjoerd Dekker.