Zomerconcert bij de Ruïne van Brederode

Zomerconcert bij de Ruïne van Brederode
© RTV Seaport / PR

Zondag 2 september van 11.30 tot 13.00 uur is weer het maandelijkse zondag concert bij de Ruïne van Brederode. Deze keer met de muziekgroep Dinanga. Dinanga betekent Liefde. 

De in Congo geboren zangeres Rebecca Wakuteka zingt en begeleid zichzelf met akoestisch gitaar, bijgestaan door de Ier Ed O Sullivan: zang/ukelele en Eric van Drunen Littel zang/bas. De Afrikaanse liedjes worden afgewisseld door traditionele Ierse folkliedjes gezongen door Ed O Sullivan.

Rebecca kwam zo’n 30 jaar geleden in Haarlem werken als anesthesist assistente in de Deo. In Haarlem is ze in contact gekomen met de muzikant/bassist Eric van Drunen Littel en later voegde de Ierse zanger/gitarist Ed O’Sullivan zich toe en spelen ze samen in de band Dinanga.