Werkdag in Duin- en Kruidberg

Werkdag in Duin- en Kruidberg
Foto RTV Seaport/PR

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 1 september in samenwerking met Natuurmonumenten de werkdag ‘Amerikaanse vogelkers verwijderen in Duin- en Kruidberg’ bij Santpoort-Noord. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn.

Deze vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. In de duinen wordt de Amerikaanse vogelkers verwijderd. Hiermee wordt het bloemrijk duingrasland weer terug verkregen met duinviooltjes en kleine pimpernel.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een dag buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur zijn van harte welkom! Zorg voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. De organisatie zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie…Ervaring is niet vereist.

Vooraf aanmelden is verplicht. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 09.30 uur bij de ingang van Duin- en Kruidberg op de parkeerplaats. De werkdag zal tot 15.30 uur duren. Aanmelden en meer informatie via Marc van Schie, e-mailadres marcmargriet@hetnet.nl of tel. 06-22 5757 48.