Viskampioen 2018 in Spaarnwoude

Viskampioen 2018 in Spaarnwoude
Foto: Sportvisserij Nederland

Recreatiegebied Spaarnwoude-Houtrak is komende zaterdag het decor van Viskampioen 2018, het grootste jeugdsportvisevent dat ooit in Nederland is gehouden. Kinderen van 8 tot 15 jaar kunnen van 10:00 tot 16:00 uur kennismaken met tal van vistechnieken en wereldkampioenen, tv-sterren en YouTube-vloggers. Het jeugdvisevenement, Viskampioen 2018, is bedoeld om jeugd te laten kennismaken met sportvissen en de talrijke disciplines binnen de hengelsport. Zowel ervaren sportvissertjes als kids die nog nooit een hengel hebben vastgehad kunnen er hun hart ophalen. Met bijna 1.000 aanmeldingen belooft het een spetterend feest te worden. De toegang van dit door Sportvisserij Nederland georganiseerde evenement is gratis. Kinderen kunnen op zaterdag zelfstandig of onder begeleiding een hengeltje uitgooien met beschikbaar gestelde hengels. Onder begeleiding van experts leren ze vissen op witvis en karper en horen ze alle ins en outs over roofvissen, streetfishing, vliegvissen en zeevissen. Ook is er een meet & greet met voormalig VIS TV-presentator Ed Stoop, Viskid Boaz en bekende sportvisvloggers. Halverwege de dag rijkt tv-presentator Bart Boonstra de prijs uit voor dé Viskampioen 2018 – het hoogtepunt van het event.