Minder brievenbussen van PostNL in Velsen

Minder brievenbussen van PostNL in Velsen
Foto PostNL

PostNL past vanaf 10 september in gemeente Velsen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderen of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. In de gemeente Velsen blijven 38 brievenbussen en verdwijnen er 22 brievenbussen. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn 5 oktober 2018 gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De onderstaande brievenbussen worden uiteindelijk verwijderd:                                                                                                                                                                                                            IJmuiden: Trompstraat 1, Zeeweg  280, Groeneweg 71, Velserduinweg 147A, Wijk aan Zeeerweg 74, Herculesstraat 41, Sluiseiland 63, Oranjestraat 97, Raafstraat 20 Santpoort Noord: Terrasweg 43, Wulverderlaan 65, Kerkweg 114, Antillenstraat 32                                                                                                                                     Santpoort Zuid: Brederoodseweg 52, Bloemendaalsestraatweg 51                                                                                                                                                                           Velsen Noord: Meerweidenlaan 45, Stratingplantsoen 48, Gildenlaan 40                                                                                                                                                              Velsen Zuid: Genieweg 1                                                                                                                                                                                                                                             Velserbroek: Langemaad 48, Westbroekerweg 68, Mina Krusemanstraat