Sprankelend optreden Mariska van Kolck in Velserduin

Sprankelend optreden Mariska van Kolck in Velserduin
© RTV Seaport / Ton van Steijn

De bewoners van woonzorgcentrum Velserduin in IJmuiden genoten vrijdag 17 augustus, van een bijzonder optreden. Mariska van Kolck steelde deze middag de show. De zangeres/musicalster speelde in vele musicals en theaterprogramma’s als: ‘De Jantjes’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Oliver’, ‘Ciske de Rat’ en Chicago. Voor o.a. deze laatste twee ontving zij een Musical Award.

In Velserduin bracht ze een liedjesprogramma met nummers als ‘Diep in mijn hart’, ‘De Glimlach van een kind’ en het duet ‘Omdat ik zoveel van je hou’. Dit laatste lied zong ze samen met een dame uit het publiek.
“Ik vind het zo fijn dat u allemaal de moeite heeft genomen om naar mij te komen kijken en luisteren… Maar ik geniet ook heel erg van u hoor!” zegt Mariska enthousiast.
Na de pauze deint en zingt bijna iedereen mee met ‘Que sera sera’; is er enige ontroering bij ‘Beauty and the Beast’ uit de gelijknamige musical. Ook ‘Het Dorp’, ‘Ja zuster nee zuster’ en ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ valt zeer goed in de smaak. Aan het eind van haar sprankelende show zingt Mariska ‘We’ll meet again’ en gaat ze de zaal door om iedereen een hand te geven. “Oh u wil een zoen? Natuurlijk…!” En met een knipoog: “U bent zo’n gezellig publiek… Komt u ook met z’n allen kijken als ik binnenkort ‘Kniertje’ in de musical ‘Op hoop van zegen’ ga spelen?”