Tien spetterende bands op Ramsispodium

Tien spetterende bands op Ramsispodium
PR foto

De tributebands Another Journey en Santana Hot Collective, Ruben Hoeke goes Undercover, Van Nature en de meidenband Pink Vibe; dat zijn ten opzichte van vorig jaar de nieuwe namen op het Ramsispodium tijdens het dorpsfeest van 29 juli tot en met 4 augustus. Daarnaast maken uiteraard de beproefde en succesvolle bands van de afgelopen edities weer hun opwachting in Santpoort-Noord.

Het begint zaterdag 28 juli direct spectaculair met stergitarist Ruben Hoeke, die met zijn Undercoverband vette scheurende soul, rock en blues speelt: van Otis Redding tot de Rolling Stones en ook de Nederhelden Focus en Cuby & the Blizzards komen voorbij.

Zondag 29 juli is voor de Arrow Classic Rockband. Deze band van Santpoorter Fred Koridon speelt bekende en lekkere pop- en rocknummers, die vaak op de gelijknamige radiozender te horen zijn. De bekende regionale gitarist Vincent Hiemstra speelt ook zijn partijtje mee.

Maandag 30 juli wordt bijzonder met Van Nature, de grotendeels uit Velsen afkomstige band die melodieuze en stevige covers speelt die iedereen kent, maar toch verrassen omdat ze niet zo (meer) zo vaak worden gespeeld en gehoord.

Dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus zijn net als voorgaande jaren voor Full Count en Made in Nederland (MIN). Het tienkoppige Full Count maakt met veel zang, toeters, trommels en bellen een dansbaar feestje met soul, disco, ska en rock. MIN brengt wederom muziek van Nederlandse bodem, van André Hazes tot Anouk. De duo-leadzang is wederom van broer en zus Peter en Esther de Haas (Funky Diva Ezz)!

Wegens groot succes ook geprolongeerd: de jonge, frisse en talentvolle band Sixty Pound! Vier jonge muzikanten doen op een aanstekelijke manier de Rock ’n Roll en de muziek van The Beatles herleven. Vorig jaar speelden ze een halve avond en dat smaakte naar zoveel meer, dat het Ramsispodium nu de hele donderdagavond 2 augustus voor Sixty Pound is gereserveerd.

De Vrijdagavond wordt ongetwijfeld weer een ruig en feestelijk hoogtepunt, want op 3 augustus spelen wederom de nu al legendarische Local Boyzz. Zij brengen met veel seks een ode aan alle rockmuziek en de clichés die daarbij horen. Bijzonder dit jaar is hun voorprogramma: de meidenband Punk Vibe!

Ook al bijna een traditie op het Ramsispodium zijn de tributebands op de laatste zaterdag. Op 4 augustus zijn het er zelfs twee. Met Another Journey speelt de Santpoortse gitarist Jeroen Kleij eindelijk zijn favoriete muziek in zijn eigen woonplaats. Hij doet met zijn band de line-up van Journey herleven en speelt alle hits van deze bekende Amerikaanse band. En het jaarlijkse muziekspektakel op het Ramsispodium wordt afgesloten met Latin-rock en Zuid-Amerikaanse ritmes van Santana Hot Collective, waarbij Vincent Hiemstra (zie ook zondag) in de huid kruipt van stergitarist Carlos Santana.

Ramsispodium 2018: van 28 juli tot en met 4 augustus van 20 tot 24 uur bij shoarma, grill & pizza Ramsis, hoek Hoofdstraat – Terrasweg. Zie ook Facebook/Ramsispodium.