Aftellen naar Zomerfestival .IJmuiden

Aftellen naar Zomerfestival .IJmuiden
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Het aftellen naar het zesde Zomerfestival .IJmuiden is begonnen. Op woensdag 18 juli barst het jaarlijkse feest op de Kennemerlaan weer los. Tot en met zondag 22 juli vinden daar meer dan twintig activiteiten en muziekoptredens plaats. Allemaal gratis toegankelijk, dankzij de steun van een groot aantal sponsors en enthousiaste vrijwilligers!

Denk je alles tot in de puntjes geregeld te hebben, laat een van je belangrijkste artiesten het afweten. Het overkwam de organisatie van Zomerfestival .IJmuiden. Amper drie weken voor zijn optreden in IJmuiden werd bekend dat André Hazes al zijn optredens in de maand juli zou annuleren vanwege gezondheidsklachten. Het is kenmerkend voor daadkracht van de organisatie dat zij binnen een dag met een alternatief programma kwamen voor zondag 22 juli: de Marcel Fisserband – bekend van Beste Zangers – met Peter Beense, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes.

Ook op de overige dagen staan er bands van formaat op het grote podium. De aftrap wordt op woensdag 18 juli verricht door Royal Beat, op donderdag 19 juli, de dag van de kortebaan, is het de beurt aan The Unicorns (de gelegenheidsband van Daan van der Putten) en op vrijdag 20 juli zorgt de coverband Stoot! voor groot feest op het Kennemerplein. Het optreden van The Dirty Daddies op zaterdag 21 juli belooft een van de hoogtepunten van Zomerfestival te worden. Deze energieke band is al voor de derde keer te gast en heeft inmiddels heel veel fans in IJmuiden!

Maar het Zomerfestival is meer dan muziek. Het evenement op de Kennemerlaan is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een laagdrempelig festival voor jong en oud, waar je elkaar ontmoet, waar je kunt eten en drinken, waar je kunt genieten van goed en veelzijdig cultureel entertainment en met misschien wel de mooiste Kortebaan van Nederland.

Speciaal voor de kinderen zijn er leuke educatieve, sportieve en technische activiteiten. Nieuw dit jaar is het Kunst op Koers Festival. Op drie podia is op zaterdag 21 juli enorm veel kunst, cultuur, dans en zang te zien is. Die dag vindt ook de grote Jaarmarkt plaats op de Kennemerlaan.

Alle informatie over Zomerfestival .IJmuiden is te vinden in het 20 pagina’s tellende Festivaljournaal in het hart van de krant de Jutter/Hofgeest. Een bewaarexemplaar waar je de komende dagen gegarandeerd veel plezier aan gaat beleven. Net als aan het zesde Zomerfestival natuurlijk!

Tekst: Jutter Hofgeest Foto: Dennis Gouda

Er word al weer druk gebouwd om het festival morgen te laten beginnen.