College ontraadt extra steun aan Kunstencentrum

College ontraadt extra steun aan Kunstencentrum

Het college van B&W adviseert de raad om geen extra steun te verlenen aan het Kunstencentrum. Dit blijkt uit het raadsvoorstel dat is te vinden op de website van de gemeente Velsen. Daarmee hangt het voortbestaan van het centrum aan een zijden draadje. Als de gemeenteraadsleden donderdag dit advies opvolgen, lijkt een faillissement onafwendbaar.

Twee weken geleden had wethouder Jeroen Verwoordt nog aangegeven het Kunstencentrum tot de raadsvergadering respijt te geven om met een goed reddingsplan te komen. Dit plan ligt er nu, maar geeft de wethouder en zijn mede-collegeleden te weinig houvast en vertrouwen om met een positief oordeel te komen. Hij ontraadt daarom de raad om 300.000 euro aan eenmalige extra steun en 70.000 euro extra jaarlijkse subsidie te geven, waarom het Kunstencentrum in zijn plan vraagt.

De gemeenteraad komt donderdag 12 juli om 19:30 bijeen om hierover een besluit te nemen. Daarvoor is er om 18:30 een sessie waarin de raad wordt bijgepraat over de ernstige vertragingen bij de bouw van de nieuwe zeesluis. Raadsplein TV zendt zowel de sessie als raadsvergadering rechtstreeks uit. De uitzending via RTV Seaport begint om 18:20 uur met een voorbeschouwing.