Heropening Cruyff Court met Telstar Street League

Heropening Cruyff Court met Telstar Street League
© RTV Seaport / Ron Pichel

Het Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden-Zeewijk is grondig opgeknapt. Op woensdagmiddag 27 juni is de officiële en feestelijke heropening van het kunstgrasveld. Dit gaat gepaard met de nodige festiviteiten en uiteraard veel voetbal, waaronder een zes tegen zes toernooi en een voorronde van de Telstar Street League.

Het voetbalfeest begint  om 14:30 uur met een zes-tegen-zes toernooi voor jongens en meisjes van tien tot twaalf jaar. Ook zal er een team van de politie spelen tegen een buurtteam. Telstar-directeur Pieter de Waard, oud-international Ruud Geels  en andere Telstar-Coryfeeën zijn aanwezig en voor de kleintjes is er een springkussen en een dartvoetbalspel.
Om 17 uur begint de voorronde van de Telstar Street League, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar. Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een buurtactiviteit die goed of leuk is voor de wijk. De finales zijn na de zomer in het Rabobank IJmondstadion, voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar.
Naast IJmuiden-Zeewijk op 27 juni, zijn er ook nog voorrondes van de Telstar Street League in Velsen-Noord en op het Homburgplantsoen in IJmuiden. Zie voor meer info en het inschrijfformulier www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague of ga naar de buurtsportcoach bij jou in de buurt.