Heropening Cruyff Court met Street League

Heropening Cruyff Court met Street League
foto: RTV Seaport / Ron Pichel

Het Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden-Zeewijk is grondig opgeknapt. Op woensdagmiddag 27 juni is de officiële en feestelijke heropening van het kunstgrasveld. Dit gaat gepaard met de nodige festiviteiten en uiteraard veel voetbal, waaronder een zes tegen zes toernooi en een voorronde van de Telstar Street League.

Met projecten zoals de Cruyff Courts wil de foundation van de legendarische voetballer de jeugd vooruit brengen door beweging. Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt ze fitter, het leert ze met elkaar om te gaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Officiële heropening
Zo is er ook een Cruyff Court gekomen in IJmuiden, dat onlangs is vernieuwd en nu op 27 juni wordt heropend. Het officiële moment is om 16:30 uur, als wethouder Diepstraten namens de gemeente Velsen met de Johan Cruyff Foundation, de nabijgelegen Pleiadenschool, de club Telstar en de stichting Telstar Thuis in de Wijk, Stichting Welzijn Velsen, Sportloket Velsen en SportSupport een convenant ondertekent waarmee zij samen beloven goed op het Cruyff Court te passen, het te onderhouden en er regelmatig sportactiviteiten voor de buurt te organiseren.

Het voetbalfeest begint echter al om 14:30 uur met een zes-tegen-zes toernooi voor jongens en meisjes van tien tot twaalf jaar (groep 7 en 8). Ook zal er een team van de politie spelen tegen een buurtteam. Telstar-directeur Pieter de Waard, oud-international Ruud Geels (die nog met Johan Cruijff heeft gespeeld) en andere Telstar-Coryfeeën zijn aanwezig en voor de kleintjes is er een springkussen en een dartvoetbalspel.

Telstar Street League
Om 17 uur begint de voorronde van de Telstar Street League, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar. Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een buurtactiviteit die goed of leuk is voor de wijk. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de buurtactiviteit ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn na de zomer in het Rabobank IJmondstadion, voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar.

Naast IJmuiden-Zeewijk op 27 juni, zijn er ook nog voorrondes van de Telstar Street League op 4 juli in Velsen-Noord en op 11 juli op het Homburgplantsoen in IJmuiden. Zie voor meer info en het inschrijfformulier www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague of ga naar de buurtsportcoach bij jou in de buurt.