Havenfestival IJmond in teken van vis

Havenfestival IJmond in teken van vis
Foto RTV Seaport6/PR

Aanstaande weekend 23 en 24 juni gaat de 14e editie van het Havenfestival IJmond los in en rond de Vissershaven van IJmuiden. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst en cultuur, de visserij en de havens. Visserij en duurzaamheid zijn dit jaar belangrijke speerpunten van het festival.

Zo wordt in samenwerking met het lokale bedrijfsleven een Visplein XL ingericht en is er door scholieren een kunstwerk gemaakt van afval uit de zee. Het evenement staat bol van de nautische en culturele activiteiten. Dankzij een groot aantal sponsors zijn alle activiteiten gratis toegankelijk!

Achter de schermen is door vrijwilligers en professionals hard gewerkt aan een programma met Havenfestival-klassiekers en verrassende activiteiten voor een breed publiek. Zo is er weer een uitgebreide vistafel en ontbreken de gratis rondvaarten ook niet. Lokale theater- en muziekmakers krijgen alle ruimte, terwijl op zaterdagavond alles in het teken staat van een gezellig feest op de kade. Met de komst van Drukwerk, Full Count, Local Boyzz en Danny de Munk lijkt succes verzekerd.

Het complete programma is te vinden op: www.havenfestivalijmond.nl