Raadsessie 13 juni in twee interviews

Raadsessie 13 juni in twee interviews

Op woensdag 13 juni hield de gemeenteraad een sessievergadering over de jaarstukken 2017. Raadsplein TV was er bij en nam de onderstaande interviews af.

Interview met steunfractielid van het CDA, de heer Nijemanting, die de stukken heeft bestudeerd. Enerzijds is hij tevreden want er is geld over, maar anderzijds geeft hij een waarschuwing: een ambitieus jong college wil nieuwe projecten oppakken en dat kost geld.

Met de raadsleden mevrouw Vos (Velsen Lokaal en vanavond voorzitter van de sessie) en de heer Smeets (D66) kijken we terug op de behandeling van de jaarstukken 2017. Ambtenaren, het College en de Rekenkamercommissie krijgen complimenten voor hun inzet. In 2018 maakt Velsen een gezonde, financiƫle start. Aandachtspunt is de controle over de zorginstellingen waar Velsen haar diensten inkoopt: krijgt Velsen waar ze ook voor heeft betaald?