Van je hobby je werk maken

Van je hobby je werk maken
© RTV Seaport / PR

Al ruim 8 jaar is Jordy van Zaanen een bekend gezicht in Velserbroek, Driehuis en Santpoort. Naast het ondersteunen van de sportverenigingen geeft hij zelf sport TSO bij basisschool de Hoeksteen. 

De sport TSO op de Hoeksteen was de eerste school waar op die manier in de pauze sport en spel aangeboden werd. Daarna is het ook uitgerold bij andere scholen. Met succes. Ook organiseert hij wekelijks Sportmix op verschillende dagen in de dorpskernen Velserbroek, Driehuis en Santpoort.

Daarnaast geeft hij ook nog één keer in de week Walking Footbal aan (beginnend) dementerende ouderen op het voetbalveld van Onze Gezellen. “Stel je voor dat je op die leeftijd weer, op een rustig tempo, kan voetballen, dat is toch super. Heerlijk om met deze leuke groep buiten te kunnen sporten. Je ziet ze elke week weer genieten. We doen altijd een warming-up en daarna een paar korte partijtjes op een klein veld”, aldus Jordy.

Elke gemeente heeft specifiek beleid op de inzet van de buurtsportcoaches. Meer informatie op sportsupport.nl.