Pierloop 2018 op zondag 9 september

Pierloop 2018 op zondag 9 september
Foto: RTV Seaport /Ton van Steijn

De stichting Pierloop Velsen, Cornelis Vrolijk, de gemeente Velsen en atletiekvereniging Suomi hebben bevestigd dat de 26ste editie van de Pierloop Velsen op zondag 9 september definitief door kan gaan.

Nadat de Pierloop de afgelopen twee jaar tot teleurstelling van velen werd afgelast, heeft men de handen ineen geslagen en zich maximaal ingespannen om het hardloopevenement dit jaar wel weer mogelijk te maken.

Samen met de gemeente Velsen heeft het organisatiecomité de knelpunten die er lagen op het gebied van het parcours en de vergunningen in kaart gebracht en hiervoor gedegen oplossingen bedacht. Ook AV Suomi kon door haar ervaring en organisatievermogen een steentje bijdragen.

Hoofdsponsor Cornelis Vrolijk heeft zich ingezet voor het maatschappelijk belang: ,,Wij vinden het belangrijk om gezonde leefgewoonten te stimuleren,” aldus Cees Bruinink namens de rederij. ,,Sporten is hier een belangrijk onderdeel van. Ik ben er trots op dat wij onze bijdrage kunnen leveren aan een loop door onze mooie gemeente, die tevens het ons zo geliefde havengebied doorkruist.”

Het startschot van de Pierloop klinkt als vanouds bij Sporthal IJmuiden-Oost. De starts van alle afstanden vinden plaats in de ochtend, terwijl dat in de vorige edities in de middag was. Naast een Guppenloop en Jeugdloop kunnen de lopers kiezen uit 5, 10 en 15 kilometer. Laatstgenoemde afstand is tevens de wedstrijdafstand.

Een mooie verandering in het parcours is dat de voet van de pier ook daadwerkelijk meegenomen wordt. Zo doet de Pierloop zijn naam eer aan. De finish van de loop vindt traditiegetrouw plaats op Plein 1945.

Op dit moment wordt achter de schermen nog druk gewerkt aan de organisatorische puntjes op de i. Op de website van de Pierloop is binnenkort meer informatie te vinden over starttijden, routes, afstanden, etc. De inschrijving start medio juni. (Bron De Jutter/De Hofgeest)