Pierloop 2018 op zondag 9 september

Pierloop 2018 op zondag 9 september
Foto: RTV Seaport /Ton van Steijn

De stichting Pierloop Velsen, Cornelis Vrolijk, de gemeente Velsen en atletiekvereniging Suomi hebben bevestigd dat de 26ste editie van de Pierloop Velsen op zondag 9 september definitief door kan gaan.

Samen met de gemeente Velsen heeft het organisatiecomité de knelpunten die er lagen op het gebied van het parcours en de vergunningen in kaart gebracht en hiervoor gedegen oplossingen bedacht. Ook AV Suomi kon door haar ervaring en organisatievermogen een steentje bijdragen.

Het startschot van de Pierloop klinkt als vanouds bij Sporthal IJmuiden-Oost. De starts van alle afstanden vinden plaats in de ochtend, terwijl dat in de vorige edities in de middag was. Naast een Guppenloop en Jeugdloop kunnen de lopers kiezen uit 5, 10 en 15 kilometer. Laatstgenoemde afstand is tevens de wedstrijdafstand. De finish van de loop vindt traditiegetrouw plaats op Plein 1945. (Bron De Jutter/De Hofgeest)