Nieuwe wethouders en raadsleden

Nieuwe wethouders en raadsleden

Op donderdag 31 mei heeft de gemeenteraad vijf wethouders benoemd die samen met de burgemeester het nieuwe college vormen. De vijf wethouders zijn Bram Diepstraten van Velsen Lokaal, Jeroen Verwoort van de VVD, Floor Bal van LGV, Sebastian Dinjens van GroenLinks en Marianne Steijn van de PvdA.

Met uitzondering van nieuwkomer Sebastian Dinjes (uit Amsterdam-Noord) maakten deze wethouders deel uit van de gemeenteraad, die op 29 maart is geïnstalleerd.  Op het moment dat een raadslid wordt benoemd tot wethouder, is het raadslid geen lid meer van de gemeenteraad. De vier vrijgekomen plaatsen in de gemeenteraad zijn nu opgevuld door vier nieuwe raadsleden: Joost Bleekman van Velsen Lokaal, Cas Schollink van de VVD, Sige Bart van LGV en Ben Hendriks van de PvdA.

Tevens werd er donderdagavond afscheid genomen van de vier wethouders uit het vorige college: Annette Baerveldt (D66),Arjen Verkaik (VVD), Ronald Vennik (PvdA) en Robert Te Beest (CDA).

In de eerste vergadering van het nieuwe college, die direct vrijdagochtend 1 juni heeft plaatsgevonden, zijn de portefeuilles van de wethouders vastgesteld en het voorlopig collegeprogramma toegelicht. Zie daarvoor het bericht met video.

Zie daarnaast de integrale herhaling van de raadsvergadering van 31 mei en de door Raadsplein TV afgenomen interviews van de raadsvergadering.