Byzantijns mannenkoor in de Naaldkerk

Byzantijns mannenkoor in de Naaldkerk
© RTV Seaport / PR

Op 3 juni verzorgt het Byzantijns mannenkoor de zang tijdens de Eucharistieviering van 10:30 uur in de Naaldkerk, Frans Netscherlaan 12 in Santpoort- Noord

Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor werd op 1 april 1993 opgericht, telt 17 leden en staat onder de deskundige leiding van Sergé Latychev.  Het repertoire bestaat uit liturgische gezangen uit de traditie van de Russisch orthodoxe kerk en volksliederen uit Rusland en de Oekraïne.

Sinds 1995 zingen ze op verschillende podia waaronder het Prinsengracht concert in Amsterdam, concertreizen naar o.a. Rusland en verzorgen ze de muzikale ondersteuning bij bijzondere vieringen en diensten.

Het koor heeft jaren een kindertehuis gesteund nabij Sint-Petersburg en ook de bouw van een kindertehuis in het Noordwesten van de Oekraïne. Momenteel doneren ze een deel van de concertopbrengsten aan War Child. Hiervoor collecteren ze dan ook aan het eind van de dienst