Gaudi Strijkkwartet in ‘t Mosterdzaadje

Gaudi Strijkkwartet in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Op zondag 3 juni om 15.00 uur – aan het eind van het concertseizoen, al jartenlang vaste prik – komt het Gaudi Kwartet naar Santpoort. Vier fantastische strijkers die uit liefde voor de kamermuziek en vriendschap met elkaar naast hun drukke orkestbanen jaarlijks een nieuw programma instuderen.

De leden van het Gaudi kwartet zijn: Anita Jongerman – viool, Marjolein Canté – viool, Florin Negreanu – altviool en Sander van Berkel – cello. Uitgevoerd worden Scarlatti (Concerto grosso no.3 ), Mozart (Kwartet No 14 in G major K387) en Britten (Simple Symphony).

Het concert opent met een frisse Scarlatti en eindigt met de Simple Symphony van Benjamin Britten. Deze muziek is gebaseerd op stukjes muziek die de Engelse componist in zijn jeugd tussen 1923 en 1926 op papier zette. Het is qua opbouw meer een suite dan een symfonie. Britten herschreef in totaal acht vroege werkjes en bundelde ze tot vier delen.