Vincent van Warmendam in ‘t Mosterdzaadje

Vincent van Warmendam in ‘t Mosterdzaadje
Foto Jeroen van Zijp

Misschien wel de beste accordeonist van Nederland, Vincent van Amsterdam. Op vrijdag 1 juni om 20.00 uur treedt hij op in ‘t Mosterdzaadje. Geroemd en gelauwerd en de grootste promotor van de klassieke accordeon.

Hij speelt een programma met werken van Bach, Sweelinck, Tsjaikovsky (oktober), Edvard Grieg (Holberg Suite), Aulus Sallinen (Prelude en Fuga) en Vladislav Solotarjav ( Chamber Suite).

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, moet wel een kast vol prijzen hebben staan. Nu voor het eerst in ‘t Mosterdzaadje te gast.

Hij neemt het publiek mee naar het hoge noorden waar Grieg, Salinen en Solotarjov hun affectie met de natuur vertolken. Solotarjov schreef zijn muziek vanuit een schuttersputje op de ijzige vlaktes van Siberië en denkt terug aan de lieflijke natuur thuis. Salinen vangt in klank de glinstering van het maanlicht op de Finse meren en Grieg laat de magie van de Noorse fjorden horen.