Open dag in Gedenkpark Westerveld

Open dag in Gedenkpark Westerveld
Foto RTV Seaport/PR

Begraafplaats & Crematorium Westerveld organiseert op zondag 3 juni ‐ de laatste dag van de Week van de Begraafplaats ‐ van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. Behalve een kijkje achter de schermen worden ook bijzondere wandelingen georganiseerd, waaronder een ‘Johanna Westerdijk’ bomenwandeling. Iedereen is van harte welkom.

“Westerveld heeft alles onder één dak, van rouwkamers tot een prachtig gedenkpark met heel veel mogelijkheden”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Tijdens de open dag willen we dat dan ook graag aan iedereen laten zien. Bezoekers worden rondgereden met ‘hop on hop off’ golfwagens.

Tijdens de open dag vindt ook een bijzondere bomenwandeling plaats, geïnspireerd op Johanna Westerdijk – de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Onder begeleiding van wetenschapshistorica en Westerdijk‐kenner Patricia Faasse lopen belangstellenden langs bijzondere bomen in het gedenkpark en wordt onder meer het graf van Johanna Westerdijk bezocht.
Voorafgaand aan de wandeling geeft Patricia Faasse een lezing in de begraafaula. De lezing met wandeling start om 11.00 en om 12.30 uur.