Nieuwe wethouders en raadsleden

Nieuwe wethouders en raadsleden
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 31 mei stond vooral in het teken van de wisseling van de macht. Vijf wethouders werden benoemd en beëdigd, waarna van vier wethouders uit de vorige periode afscheid wordt genomen. Raadsplein TV deed verslag, de uitzending wordt een aantal keer op deze zender herhaald.

Afscheid werd genomen van Annette Baerveldt (D66) en Arjen Verkaik (VVD), die beiden drie periodes (twaalf jaar) wethouder zijn geweest, en van Ronald Vennik (PvdA) en Robert Te Beest (CDA), die al eerder waren vertrokken. Vennik is na de verkiezingen griffier geworden in Heiloo, Te Beest trad vlak voor de verkiezingen af vanwege het schouwburgdossier en is nu weer raadslid.

De nieuwe wethouders zijn Bram Diepstraten (Velsen Lokaal), Jeroen Verwoort (VVD), Sebastian Dinjes (Groen Links), en Marianne Steijn (PvdA). Floor Bal (LGV) is de enige wethouder uit het vorige college die blijft zitten.

Met uitzondering van nieuwkomer Sebastian Dinjes (uit Amsterdam-Noord) maakten deze wethouders deel uit van de gemeenteraad. Op het moment dat een raadslid wordt benoemd tot wethouder, is hij of zij geen lid meer van de gemeenteraad. De vier vrijgekomen plaatsen zijn opgevuld door vier nieuwe raadsleden: Joost Bleekman van Velsen Lokaal, Cas Schollink van de VVD, Sige Bart van LGV en Ben Hendriks van de PvdA.