Eerste aanzet Raadsakkoord tijdens live-uitzending

Eerste aanzet Raadsakkoord tijdens live-uitzending
FOTO: RTV Seaport/PR

Donderdag 17 mei is op het stadhuis vanaf 19.30 uur een raadssessie gepland. Het onderwerp van de bijeenkomst is het raadsakkoord in wording. De raadsleden worden geïnformeerd over een eerste opzet. Deze openbare bijeenkomst wordt live uitgezonden door RTV Seaport.

De formateur Bram Diepstraten werkt met de beoogde collegepartijen Velsen Lokaal, LGV, VVD, Groen Links en PvdA toe naar een collegeprogramma op basis van een raadsakkoord, een akkoord waar de voltallige gemeenteraad achter staat. Eén van de vragen komende donderdag is of het (concept) raadsakkoord gedragen wordt door de voltallige raad, nu alleen de SP is aangeschoven bij de besprekingen en niet de partijen D66, CU, Forza! en CDA.

Een ander belangrijk punt is de manier waarop de burgers en ondernemers kunnen meepraten over de inhoud van het raadsakkoord en het collegeprogramma. Niet onbelangrijk is de raadvergadering van 31 mei. Op de agenda staat -onder voorbehoud- de benoeming van de nieuwe wethouders. Komende donderdag wordt hopelijk duidelijk of deze planning wordt gehaald.