Herdenking verzetsheld Jan Bonekamp

Herdenking verzetsheld Jan Bonekamp
Foto RTV Seaport : Chris Hoppenbrouwer

Op de Westerbegraafplaats in IJmuiden is op vrijdagavond 4 mei de twaalfde bijeenkomst geweest bij het graf van de IJmuidense verzetsheld Jan Bonekamp.

De herdenking van de IJmuidenaar Jan Bonekamp en de strijd die hij met velen van zijn tijdgenoten voerde mag een bron zijn van inspiratie in een tijd van stormachtige politieke en economische ontwikkelingen. Van onverdraagzaamheid en intolerantie.

Tijdens de herdenking sprak onder andere de schrijfster Conny Braam. Ook voerde Bas Vermaat het woord. Vermaat maakt als vakbondskaderlid deel uit van het bestuur van de FNV sector Zorg & Welzijn. Bas was ooit dienstweigeraar en lang actief tegen het militarisme.

De bijeenkomst werd opgeluisterd door het blazen van de Taptoe door Michel Zoetmulder, het lied ‘Kameraden’ van Cornelis Vreeswijk werd ten gehore gebracht door Daan van Putten en Nicolette Knape en  Dasha Derzhavets zong een Russisch lied over de oorlog.