Geslaagde dag voor BRAK! IJmuiden

Geslaagde dag voor BRAK! IJmuiden
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Zondag 6 mei organiseerde het nieuwe kust- & innovatiecentrum BRAK! IJmuiden haar eerste activiteit voor publiek. Alle activiteiten vonden plaats bij het Paviljoen Nova Zembla naast de klimtoren aan het Kennemermeer.

Tv-boswachter Arjen Postma vertelde over klimaatverandering en de invloed hiervan op de natuur. Hierna ging hij met belangstellenden op strandexpeditie. Het Pieter Vermeulen Museum was aanwezig om kinderen  een ontdekkingstocht te laten maken over het klimaat. In de middag waren er natuurwandelingen met een gids en kon je zelf de natuur ontdekken.

Ook de klimtoren van PBN was opengesteld. Onder begeleiding van ervaren instructeurs kon deze beklommen worden.

BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met Pieter Vermeulen Museum, Natuurmonumenten, PBN, KIMO Nederland, Arbode Maritiem/SARCC, Kennemerstrand NV, Kondor Wessels Vastgoed, en Universiteit Leiden. BRAK! IJmuiden onderzoekt de mogelijkheden voor samenwerking met overige geïnteresseerde partijen zoals Wageningen Marine Research, KNMI en G+J media (uitgever van Quest en National Geographic).