Herdenking bij Tata Steel

Herdenking bij Tata Steel
© RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Vrijdagochtend heeft bij Tata Steel de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Tijdens de plechtige bijeenkomst lazen twee medewerkers van Tata Steel één voor één de namen op van de 69 werknemers van het staalbedrijf die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. De herdenking werd bijgewoond door medewerkers en directieleden van Tata Steel, een wethouder van de gemeente Velsen en inwoners van de IJmond gemeenten. De herdenkingsceremonie werd opgeluisterd door het Tata Steel Orkest.

Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, legde samen met een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad een krans bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren.