Twee minuten stil in Velsen

Twee minuten stil in Velsen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Ook Velsen heeft vrijdagavond 4 mei alle burgers en militairen herdacht die in de Tweede Wereldoorlog en daarna bij vredesmissies zijn omgekomen

De herdenking begon in de Burgerzaal van het gemeentehuis in IJmuiden met toespraken en muzikale intermezzo’s.

De kranslegging door gemeentebestuur, politieke partijen en verschillende organisatie was bij het monument op Plein 1945, waarna de stille tocht begon naar begraafplaats Westerveld in Driehuis. Om even voor 20:00 uur werd daar de Taptoe geblazen en was het twee minuten stil.

Na het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus volgden de kranslegging en het defilé langs het herdenkingsmonument op de begraafplaats. Muzikale medewerking werd verleend door muziekvereniging Soli en zangkoor Voices.