Wie worden de Koning en de Koningin van de Vertical K?

Zaterdagmorgen vond de finale van de La Sportiva Vertical K series plaats in de sneeuw van Snowplanet in Spaarnwoude. Dit was tevens de vierde en laatste wedstrijd van de Vertical Trailrun.

Trailrunning is hardlopen waarbij het niet om de snelheid gaat maar om het lopen door gebieden buiten de gebaande paden.

Na de Vertical K op de Pyramide van Austerlitz, de Emmapiramde en de langste trap van Nederland op de Wilhelminaberg in Landgraaf moesten de deelnemers opnieuw 1.000 hoogtemeters klimmen. Maar dit keer in de sneeuw en bij een temperatuur van -5 graden! Na 38 x de skihelling op en neer te zijn gerend, kwam Colin van Almkerk als eerste over de finish in een tijd van 1.03.13. Anouk Claessens werd eerste dame in 1.17.50. Anouk werd daarmee ook eerste in het klassement van de Vertical K series. Bij de mannen werd Jonathan van der Krogt winnaar van het overall klassement.