1000 meter klimmen door de sneeuw

1000 meter klimmen door de sneeuw
Foto Ed Geels

Zaterdag vindt voor de eerste keer in Nederland een Verticale kilometer trailrun plaats in de sneeuw. SnowPlaet opent die dag de deuren voor 150 trailrunners die 1000 meter gaan klimmen. Dit betekent dat de runners 33 keer de baan naar boven oprennen. De start is om half 10 en verwacht wordt dat de snelste ongeveer anderhalf uur nodig heeft om de run af te leggen.

Nederlandse kampioenen skyrunning zijn: Diederick Calkoen en Anouk Claessens. Beide zijn deelnemers aan de race in Spaarnwoude

Trailrunning is hardlopen waarbij het niet om de snelheid gaat maar om het lopen door gebieden buiten de gebaande paden. Afgelopen maand vonden er drie verticale kilometerlopen plaats. Onder andere op de Pyramide van Austerlitz en de Wilhelminaberg in Landgraaf die 508 treden telt.