Lintjesregen live op RTV Seaport

Lintjesregen live op RTV Seaport

Donderdag 26 april, de dag voor Koningsdag, is weer de traditionele lintjesregen. Dit jaar krijgen dertien Velsenaren van burgemeester Dales een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. RTV Seaport is er vanaf 10:15 rechtstreeks bij.

Om voor een onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau in aanmerking te komen, dienen inwoners zich jarenlang te hebben ingezet voor de samenleving. In de regel betreft dit vooral vrijwilligerswerk, vaak voor meerder organisaties of verenigingen.

Tijdens de feestelijke uitreiking zal bij elke decorandus een kort filmpje worden vertoond, waarin duidelijk wordt waarom zij of hij voor een lintje is voorgedragen. Na afloop zal RTV Seaport alle decorandi interviewen. De live-uitzending wordt direct na afloop en in de dagen erna herhaald en is dan ook te zien via Uitzending Gemist