Doe mee met de Telstar Street League!

Doe mee met de Telstar Street League!

Op 13 juni gaat de zevende editie van de Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Nieuw is dit jaar dat er twee leeftijdscategorieën zijn.

Omdat de leeftijdsverschillen in het veld soms wel erg groot zijn, heeft de organisatie besloten om dit keer met twee categorieën te werken: van 12 tot en met 14 jaar en van 15 tot en met 17 jaar. Dat betekent tegelijkertijd dat de bovenste leeftijdsgrens met een jaar is verhoogd. Jongere kinderen mogen met de ouderen meedoen, omgekeerd is niet toegestaan.

Vijf voorrondes
De voorrondes zijn op vijf woensdagen en beginnen steeds om 17 uur. Op 13 juni in Velserbroek (Wieringer Aak), 20 juni in Haarlem-Noord (Flevoplein), 27 juni in IJmuiden-Zeewijk (Cruijff Court), 4 juli in Velsen-Noord (Stratingplantsoen) en 11 juli in IJmuiden (Homburgstraat). Voor eten en drinken wordt gezorgd. Spelers van Telstar zijn de scheidsrechters.

Buurtactiviteit en finale
Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht meisjes of jongens (niet gemengd). Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een buurtactiviteit die goed of leuk is voor de wijk. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de buurtactiviteit ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn vooraf aan een wedstrijd van Telstar aan het begin van het nieuwe seizoen.

Samenwerking
De Telstar Streetleague is een initiatief van de stichting Telstar Thuis in de Wijk, dat dit evenement samen met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen, SportSupport, de gemeente en de club Telstar organiseert. Deze partijen dragen net als autobedrijf Van Mossel bij aan de Streetleague, zowel in financiële als in uitvoerende zin.

Mooie prijzen
Alle deelnemers krijgen periodekaarten voor wedstrijden van de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. De finalisten krijgen bovendien een Telstarshirt. De winnende teams ontvangen seizoenkaarten en de felbegeerde Ruud Geels bokaal. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler en speelster en is er een fair play prijs.

Schrijf je nu in! Zie voor meer info en het inschrijfformulier www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague of ga naar de buurtsportcoach bij jou in de buurt.