Betonprijs voor Velsertunnel

Betonprijs voor Velsertunnel

Rijkswaterstaat had in 2016 ruim 22 duizend zakken reparatiemortel, 600m3 nieuw beton en nog eens 22 duizend liter aan coating nodig om de zestig jaar oude Velsertunnel te renoveren. De Nederlandse Vereniging voor Beton beloonde deze monsterklus vandaag met de onthulling van een plaquette in het onlangs gerenoveerde zuidelijke dienstgebouw van de Velsertunnel. De Velsertunnel was genomineerd in de categorie restauratie/reparatie. 

De betonvereniging kent deze prijs om het jaar toe aan bouwwerken waarbij de goede eigenschappen van beton op bijzondere wijze tot uiting komen. Zo heeft Rijkswaterstaat samen met Aannemerscombinatie Hyacint (Dura Vermeer, Besix, Spie, Croon) veel aandacht besteed aan het herstel van de lichtroosters aan het begin van de tunnel en het herstel van de betonschades aan de wanden en het plafond.