Zaaidag voor bij en vlinder Velserbeek

Zaaidag voor bij en vlinder Velserbeek
Bijenhotel en Dag van Duurzaamheid

Zondag 22 april wordt de Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders gevierd met het zaaien van Bee friendly-bloemenzaad op de Kinderboerderij in Velserbeek. Iedereen is uitgenodigd om te komen zaaien van 12.30 tot 13.00 in de vlindertuin in Velserbeek, bij de geiten wei. Er wonen op dit moment twee bijenvolken in Velserbeek die heel blij zullen zijn met de gezaaide bloemen. Er is voor iedereen zakjes met ‘Bee friendly’-bloemenzaad die je ook mag meenemen om in je eigen buurt en tuin te zaaien.  Bijen, en ook vlinders, zijn blij met bloeiende bloemen en planten. Daar zit nectar en stuifmeel in dat ze gebruiken voor voedsel. Met het stuifmeel dat aan hun poten of lijf blijft kleven bestuiven ze weer andere bloemen  en kan ons groente en fruit groeien. Wilde bijen hebben niet alleen voedsel nodig maar ook ruimte om te nestelen. Door bijenhotels op te hangen kun je de bij aan een nestje helpen. Op de Kinderboerderij is een 5-sterren bijen-insectenhotel te bewonderen!