Overeenkomst havenbeheer Grote Houtkade

Overeenkomst havenbeheer Grote Houtkade
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 20 april hebben Gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden N.V. een overeenkomst gesloten voor het havenbeheer van de Grote Houtkade in Velsen Noord. Een belangrijke stap in een goede exploitatie van het haventerrein Grote Hout.

De economie in Velsen en de IJmond ontwikkelt zich gunstig. Offshore wind en de maakindustrie bieden mooie kansen voor economische groei. Met de uitgifte van het terrein achter de Grote Houtkaden aan TMA Grote Hout B.V. vorig jaar en het verzorgen van het havenbeheer door Zeehaven IJmuiden N.V. is de verwachting dat de aanwezige economische kansen worden  verzilverd. Dat is een belangrijke impuls voor de regionale economie.

Zeehaven IJmuiden N.V. heeft aantoonbare expertise op het gebied van integraal havenbeheer en heeft een heldere visie en plan om te komen tot een zo intensief mogelijk gebruik van de Grote Houtkade. Ook is er sprake van een goede samenwerking tussen Zeehaven IJmuiden als havenbeheer en MEO, gebruiker van het terrein achter de kade. Een belangrijke voorwaarde voor succes.

RTV Seaport was bij de bijeenkomst, waarop Arjen Verkaik tevens zijn besluit toelichtte om niet terug te keren als wethouder van de gemeente Velsen. Vanaf zondag is de reportage te zien op onze zender en website.