Eerst Schoonenberg, dan de Vijverberg

Eerst Schoonenberg, dan de Vijverberg
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Telstar heeft vrijdagavond op de Vijverberg in Doetinchem de competitiewedstrijd tegen De Graafschap met 1-0 verloren. Daarmee zijn de Achterhoekers eigenlijk niet meer door de Witte Leeuwen te achterhalen en dat betekent dat de halve finale van de play-offs tussen de twee ploegen op 10 mei begint met een thuiswedstrijd voor Telstar.

Voor aanvang van de wedstrijd in het warme en sfeervolle stadion de Vijverberg, dat met ruim 8.800 toeschouwers goed gevuld was, wist Telstar al dat De Graafschap ook de tegenstander zou worden in de play-offs. Het was alleen nog niet bekend welke ploeg het eerste van de twee duels thuis speelt. Omdat De Graafschap ongetwijfeld boven Telstar zal eindigen (dat kan niet meer mis met nu drie punten meer en een veel beter doelsaldo), is de eerste wedstrijd op Schoonenberg (het Rabobank IJmond stadion) en de tweede op de Vijverberg.

Toch had het net zo goed andersom kunnen zijn, want Telstar speelde goed en kreeg voor de treffer van de thuisploeg een aantal kansen en mogelijkheden om de score te openen. Feitelijk deden de Velsenenaren dat ook, maar het doelpunt van Platje werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Niet veel later scoorde Youssef el Jebli voor De Graafschap.

Trainer Mike Snoei baalde hier van. ‘Ik had hier minimaal gelijk willen spelen’, zei hij na afloop op de persconferentie. ‘Als we op 1-0 zouden zijn gekomen, had ik het nog moeten zien wat  De Graafschap terug had kunnen komen. We hebben in ieder geval aangetoond dat we bepaald niet kansloos zijn. Het wordt op 10 en 13 mei een mooie clash tussen twee bevriende clubs.’

Speciaal voor de play-offs wordt er aan de noordkant van het stadion een tijdelijke tribune voor 1.200 extra toeschouwers gebouwd. Zie voor de kaartverkoop en alle informatie www.sctelstar.nl